Solen skinner i Stavanger på årets første vårdag.

Vårens første dagTuren til stavanger startet meget tidlig, nemlig før solen hadde stått opp klokken 05.00. Luften er rå, og en kjenner at våren har kommet slik som det seg hør og bør. Lenge har vinteren breiet seg ut, og tatt mye plass, men smått så kjenner en at sola varmer, snøen smelter som resulterer i den deilige lyden av at vannet renner nedover asfalten. Vårklærne i nydelige farger er å få kjøpt i butikkene, og folk er generelt mer glade og fornøyde. Våren gjør nemlig det, får nordmenn til å smile og kjenne at livet er deilig. Velkommen skal du være våren. Føl deg fri til å ta med deg sommeren også.

Solborg Folkehøyskole 01.03.13På denne deilige dagen, så er soloppgangen så vakker i det vi tar av og flyr til Stavanger, denne byen som er så vakker i sola og tørr en være helt ærlig, forferdelig i storm og regn. Men i dag var det som om byen ville vise seg frem fra sin beste side. Turen var ikke bare for å feire våren, selvom det kunne vært grunn nok i seg selv. Nei, turen gikk til Solbog F olkehøyskole for å undervise 150 elever om verdien av livet, livets begynnelse og sorteringsproblematikken. I litt over en time underviste jeg og i etterkant fikk jeg lov til å ha en gruppe hvor samtalen gikk hett for seg. Temaene vekker nemlig interresse og er både interresant og betente. Det viser seg nemlig at de fleste har på ett eller annet nivå eller tidspunkt i livet allerede har måtte tatt stilling til disse spørsmålene. Men det gjennomgående temaet var at «dette visste jeg ingen ting om, hvorfor får vi aldri høre noe om dette,» noe som jeg er så enig i. For hvis ingen forteller deg om hvor fantastisk livet er fra begynnelsen av, og hva det vil si og avslutte et svangerskap, uten en forståelse for verdien av ett liv, så er det jo ikke rart at en del valg tas som ikke er gjennomtenkte. Disse valgene får konsekvenser som en må leve med uansett om en liker det eller. Skulle det da ikke bare mangle at en fikk tilstrekkelig informasjon, isstedet for det «enkle» svaret at om du skulle bli gravid, så er det jo bare å ta abort.

Jeg håper at ved å reise rundt omkring i Norge, så får jeg muligheten til å fortelle etter beste evne mer enn det enkle svaret en får på dagens skoler, at livet har uendelig mye verdi, og at vi bør alle søke å være livsvernere. Kanksje ser vi en generasjon tørre å se sannheten i øyene, nemlig at dette lille barnet i magen er verdt å kjempe for.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s