37 millioner følgere mindre. – Justin Biebers mor ble rådet til å ta abort.

Hvordan ville 2013 sett uten Justin Bieber?

Jeg sitter på kontoret mitt, i nabobygget til hotellet Justin Bieber bodde på i fjor da han skapte full kaos og hysteri på grunn av hans gratiskonsert på operataket. Jeg kan se (og høre) Justin Biberskrikende jenter i Bieberklær. Dette er bare noen få av de 66 000 jentene som skal på Bieberkonsert de neste dagene i Telenor Arena.

Verden har Bieberfever. Med sine 37 millioner twitterfølgere, 5 musikkalbum (som alle har nådd platinum), bøker og film, skriver denne gutten historie. Elsk det, lik det, eller ikke, men hysteriet vil ikke gå ubemerket hen. Denne enorme fanskaren har fått tilnavnet Beliebers, og de har kommet for å bli. Men denne suksesshistorien kunne sett så annerledes ut.

I 1993 befinner moren hans, Pattie Mallette, seg i en veldig vanskelig situasjon. Hun er 17 år, og har allerede levd ett liv mange kunne bare drømt om (eller fryktet), preget av seksuelt misbruk og narkotika. Og så får hun beskjeden en singel ung jente på 17 ikke vil høre, nemlig at hun er gravid. Hun hadde akkurat kommet seg ut av narkotikaavhengigheten og ut av ett forhold som ikke var stabilt, og så får hun denne beskjeden i ansiktet. Pattie, som selv hadde engasjert seg i debatten FOR abort, sto nå med valget selv. Som hun sier i TV-intervjuene: ”Jeg bare kunne ikke abortere bort mitt barn, det var ikke en mulighet”. Men presset fra familie og venner var stort, ettersom hun ikke var i stand til å ta vare på barnet sitt. Men det var da hun bestemte seg for å ta tak i livet sitt, søke hjelp og gi dette lille barnet det beste hun kunne gi det. Og 1.mars 1994 blir Justin Bieber født, denne lille kanadiske gutten som skulle vise seg til å bli en av historiens mest kjente popidoler. Biebers mor valgte å ikke ta abort. Selv er Bieber også tydelig på dette. Han svarer følgende til The Rolling Stone når de spør han hva han mener om abort: ”Dette er jo et lite menneske”.

Hvordan ville 2013 sett ut uten Bieber? JB

Og hvordan ser i dag ut uten alle de 15 343 små som ble abortert vekk i fjor. Hver femte graviditet ender i abort i Norge. Hvem kunne de ha vært?

Men det er viktig at dette ikke handler bare om hva som ville om Pattie Malette hadde hørt på alle rundt seg. Men jeg vil stille spørsmålet: Hva om flere valgte livet for barnet de bærer? Hvem kunne disse små, verdifulle menneskespirene vært? Ikke først og fremst med tanke på hva de kan bety for andre, i form av suksess og yteevne, men verdien og gleden ved et menneskeliv i seg selv…

En ting er sikkert. Disse 66 000 unge Beliebere som skal på konsert de neste dagene er evig takknemlig for at Pattie valgte å beholde Justin.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Hverdagsliv, Justin Biber, Menneskeverd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s