Input – Trondheim Frikirke

Onsdag kveld var jeg så heldig å få holde seminar i Trondheim Frikirke. Annenhver onsdag arrangerer de «Input» for deg mellom 18 og 30 år, med fokus på kunnskap og fellesskap. Tanken er å invitere ulike forelesere til å snakke om vanskelige og utfordrende temaer som man kan lære mer om og diskutere. Jeg tror kunnskap er en av våre viktigste verdier og nøkler til å forstå hvor viktig et liv er. Vitenskapen i dag tillater oss å undersøke de biologiske faktaene om de første 9 månedene av et menneskes liv. De viser oss at et liv starter allerede ved befruktning og at din genetiske kode bestemmes i dette øyeblikket. Vi kan med teknologiens utvikling undersøke fosterets DNA og påvise at det ikke er det samme som morens DNA. Dermed er fosteret et eget selvstendig individ som burde ha like rettigheter som deg og meg.

Temaet for kveldens input var «Skal vi finne oss i gradering av menneskeverdet?» med fokus på sortering av mennesker på bakgrunn av rase, funksjoner eller egenskaper. Et sorteringssamfunn er et samfunn som legger til rette for at mennesker med andre egenskaper, sykdommer eller utseende, enn hva som er «normalt», blir systematisk fjernet eller sortert bort. Desverre er dette en realitet i Norge i dag, og vi som kan må stå opp for menneskeverdet slik at neste regjering kan endre abortloven som i dag gir grunnlag for å fjerne mennesker som har Downs syndrom eller ryggmargsbrokk. Hvem er vi til å avgjøre hva som er et verdig eller godt liv å leve? Jeg stemmer for at vi gir disse barna en sjanse til å bli født i Norge i dag, et land som er kåret til verdens beste land å bo i, så de selv kan få avgjøre om livet er verdt å leve eller ikke.

Jeg vil takke så masse for at jeg fikk komme til Frikirka og Input for å snakke om disse utfordrende temaene, og for gode spørsmål, konstruktiv kritikk og poitive tilbakemeldinger. Og spesielt takk til dere 4 som ble medlem og som gjør vårt arbeid lettere! De ble en heldig eier av vår superkule t-skjorte som snakker for seg selv: «I ❤ LIFE»!

input

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Abort, Besøk, Menneskeverd, Norge Rundt, Seleksjon, Sortering, Uncategorized

3 responses to “Input – Trondheim Frikirke

 1. Johanne Oltedal Veium

  Hei! Går det an å få tak i en sånn t-skjorte noe sted? 🙂

  • Helene

   Hei Johanne!
   Gøy at du liker t-skjorten vår! Vi delte de ut i sommer til de som ble medlem på stand.
   Vi holder på å gjøre de tilgjengelig for salg på nett, det tar bare litt tid til å få det i gang. Men det blir åpnet for salg på hjemmesiden vår http://www.menneskeverd.no , så følg med! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s