Et livsviktig valg!

A beautiful portrait of a very beautiful girl

Å være ung i 2013 ser annerledes ut enn for 30 år siden. De unge har mange flere valgmuligheter når det gjelder utdanning, livsstil og identitet. Det som ikke har forandret seg er at vi fortsatt må velge, men fordi mulighetene er så mange, kan det være vanskelig å velge riktig.

Internett- og medierevolusjonen har i tillegg gitt oss en utømmelig kilde til informasjon som kan være nyttig, men også misledende eller direkte gal. Unge opplever i dag å bli presset fra flere kanter, både når det gjelder hvilken informasjon de skal stole på og hvilken retning de skal velge å gå.

Noen valg er også viktigere enn andre: Hvilken skole eller universitet skal du begynne på? Hvem skal du være kjæreste med? Når skal du bli mamma eller pappa?

Hvis du er 15 år og blir gravid, hva velger du da? Hvis kjæresten din blir gravid, hvordan velger du å vise henne din støtte? Å være ung og gravid kan være veldig tøft, og mange opplever dessverre å stå alene i situasjonen. I 2012 ble det utført hele 1 798 tenåringsaborter i Norge. Det er et høyt tall som vi i Menneskeverd jobber for å redusere. Hva skal til for at unge jenter velger å beholde barnet og bære fram det livet som har blitt satt i gang?

Vi trenger å snakke åpent om mulighetene – ikke umulighetene. Snakk med noen du stoler på, gjerne en fastlege, helsesøster på skolen, eller veiledningstjenesten Amathea, men husk også å lytte til samvittighetsstemmen i deg. Valget du tar må du leve med resten av livet.

Ditt valg er verdifullt. Det er rett og slett livsviktig!

Dette er et utrdag fra Menneskeverd Ung sin egen side i Vern om Livet. Les hele bladet her

VOL_0213Forside-ludvik

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Abort, Menneskeverd, Uncategorized, Verdi, Vern om livet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s