Norhordaland Kristne Grunnskole

Tirsdag 29.oktober hadde jeg tre skoletimer sammen med ungdomstrinnet på Norhordaland Kristne Grunnskole, en liten busstur utenfor Bergen. Det er uten tvil den mest aktive gjengen jeg har truffet: De hadde så mange spørsmål at jeg til slutt ikke hadde tid til å svare på alle. Flere av elevene hadde hørt om Menneskeverd tidligere og var allerede engasjert i vårt arbeid. Det ble en veldig hyggelig dag og jeg håper jeg får komme tilbake ved en seinere anledning.

Det var ett spesielt øyeblikk som jeg aldri kommer til å glemme. I andre time snakket jeg om sortering og hvor urettferdig det er at noen mennesker ikke får lov til å leve fordi man anser de som en belastning for foreldre og for samfunnet. Akkurat mens jeg forteller om Livsnyteren Ludvik, som pryder forsiden av siste medlemsblad Vern om Livet, så ser jeg en herlig, barsk gutt i døra bakerst i salen. «Næmmen, se der står det en flott fyr!», utbryter jeg mens jeg smiler bredt, og mens hele klasse snur seg forklarer noen at dette er Simen, han har Downs Syndrom og er skikkelig kul!

Jeg skulle ønske alle skoler i Norge kunne legge til rette for at barn med Downs eller andre diagnoser skal få gå på samme skole som de andre barna og lære hverandre om toleranse og nestekjærlighet.

Takk for at jeg fikk oppleve en så fin dag sammen med dere!
Norhordaland, vi ses igjen 😉

IMG_5299

IMG_5297

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Besøk, Norge Rundt, Sortering, Uncategorized, Vern om livet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s