Daniel forandret livet!

3351961329_5238904aCathrine Victoria Holtlien (25) fra Vågå endret seg som person etter at hun fikk en sønn med Downs syndrom. Alle fem ultralyder viste det motsatte, og da Daniel ble født var det vanskelig å godta at han skulle være hennes baby. Men etter bare få dager endret hun mening: «Det er utfordringer med Downs-barn, men jeg syns de fortjener en sjanse. Gleden de gir deg, veier opp for alt.». Det er lett å fokusere på utfordringene som vil møte en, men Cathrine opplevde derimot at hun fikk ny motivasjon til å ta tak i livet og verdiene sine, og skaffe seg en utdannelse. Nå er hun i ferd med å fullføre en mastergrad i spesialpedagogikk.

Holdningene våre til barn med Downs bunner i et menneskyn og et verdigrunnlag som ikke har dukket opp av seg selv. Cathrine reagerer blant annet på hvordan utviklingshemmede presenteres i media:

«Media har en viktig jobb med å sette kritisk søkelys på sorteringssamfunnet.  Jeg blir provosert når jeg hører komiker Sigrid Bonde Tusvik si at hun ikke vil ha barn med Downs syndrom, og høyesterettssaken der en mor vil ha erstatning for at fostervannsunder- søkelsen ikke viste at hun fikk et barn  med Downs, gjør meg målløs.», sier hun.

2848584412_5238905aDersom Norge skal være et inkluderende samfunn med plass til alle må vi jobbe med våre holdninger til menneskeverdet. Media er en sentral aktør i arbeidet med å plante verdier. Tenk om media istedet for å spre negative holdninger til barn med Downs, heller kunne bidra til at vi ble enda mer glad i dem? Kan holdniger skapes kan de også endres. Hva med å ha flere barn med Downs i barne-TV?
Ansvaret ligger ikke bare på media, men på hver og en av oss. Hva vil du stå for? Du må velge dine verdier – de kan rett og slett forandre livet!

Foto: privat

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Inkludering, Media, Menneskeverd, Sortering, Uncategorized, Verdi

3 responses to “Daniel forandret livet!

  1. Henrik

    Veldig bra innlegg! Det er viktig å få fram alle som blir positivt forandret etter møte med Downs-barn.

  2. Tilbaketråkk: Mulighetenes syndrom! | Menneskeverd Ung

  3. Tilbaketråkk: Daniel er like mye verdt som alle andre! | Menneskeverd Ung

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s