Livsvernpris til Lippestad

Lippestad_presse

Foto: Anders Kjøndal

Menneskeverd gjelder alle

Menneskeverds Livsvernpris 2014 går til Signe Husebye Lippestad og Geir Lippestad. Sammen er de foregangspersoner når de i praksis arbeider for å realisere det universelle menneskeverdet sett i lys av artikkel 1 i Menneskerettighetserklæringen: ”Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter.” – Jeg ble stolt på våre vegne. Stolt av at Menneskeverd vurderer oss slik, sier Geir Lippestad om tildelingen av prisen. – Dette med menneskeverd, det er noe vi begge setter veldig høyt. Vi er en mangfoldig familie med barn med ulik form. For oss har det blitt en viktig del av livet å kunne se mennesker og verdien i den enkelte, legger Lippestad til.

Forbilledlige helter

Liv Kjersti S. Thoresen, generalsekretær i Menneskeverd er stolt av å kunne gi prisen til ekteparet. – Deres engasjement for mennesker med nedsatt funksjonsevne er forbilledlig. Svært inspirerende er også deres arbeid for mangfoldet og for inkludering av funksjonshemmede i arbeidsliv og medier, sier generalsekretæren. – Vi ønsker å anerkjenne Signe og Geir Lippestads evner, heltemot og standhaftige tro på likeverd og inkludering, legger Thoresen til.

Les hele prisbegrunnelsen her

Tidligere prisvinnere

Menneskeverd deler ut Livsvernprisen hvert år. Prisen gis til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet. Tidligere prisvinnere er Thorvald Steen, Marte Wexelsen Goksøyr, Beitostølen helsesportsenter, Bettina og Stein Husebø, Marianne Mjaaland, Margreth Olin, Torleiv Ole Rognum og Ola Didrik Saugstad, og Cecilie Willoch.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Inkludering, Livsvernprisen, Media, Menneskeverd, Uncategorized, Verdi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s