Daniel er like mye verdt som alle andre!

3351961329_5238904aFor en tid tilbake skrev jeg om Cathrine (25) som bare 20 år gammel fikk en liten gutt med Downs syndrom. Les Daniel forandret livet! Selv om det var en stor overraskelse og vanskelig å ta inn over seg med en gang, tok det ikke lang tid før hun ble forelsket i den lille krabaten. Cathrine og pappa Rune har mye å takke jordmor Lise Berit Simensen for. Hun så at foreldrene var i et «følelsesmessig ingenmannsland», men det eneste som skulle til var å få menneskelig kontakt med lille Daniel: Foreldrene hadde knapt sett gutten sin etter fødselen. Jordmor Lise Berit tok affære. Hun hentet med seg barnet til foreldrene, og ba dem stelle det., skriver NRK.

Alt for ofte frykter vi det ukjente, men det som manglet for de unge foreldrene var nærhet og kjenneskap til barnet. Geir Lippestad sier i et intervju med Menneskeverd: «Vi bruker mye ressurser på å avdekke om det er noe galt, og hvis man finner ut at det er Downs syndrom, så ligger det nok en forventning i samfunnet til de foreldrene om at det barnet skal tas bort. Jeg synes det er en betenkelig utvikling.». Lippestad peker på at man også bør få vite om alle muligehetene man har, og hvor viktig det ‘annereledes’ barnet er for samfunnet vårt. Sammen med kona Signe fikk han årets Livsvernpris fra Menneskeverd, på grunn av deres arbeid for mangfold og inkludering av funksjonshemmede i arbeidsliv og medier.

Mamma Cathrine opplever heller ikke Daniel som en belastning: – Daniel har mye å gi. Han lider ikke, og er like mye verdt som alle andre, og det er viktig å ønske ham velkommen i samfunnet. Det er ikke tabu å ha Downs, det er helt ok, sier hun til NRK. Se video her av den lykkelige familien!

Skjermbilde 2014-02-07 kl. 13.58.53
Foto: NRK.no

Menneskeverd stiller seg på samme side som disse i denne saken og ønsker å formidle menneskers iboende verdi uavhengig av alder, funksjon eller egenskaper. Da lille Ludvik med Downs syndrom ble mobbet på Facebook, lagde vi en side som heter «Velkommen til verden Ludvik» som raskt fikk over 40 000 medlemmer. Det går an å forandre holdninger, vi trenger bare å være tydelige og gi ut nok informasjon og kunnskap til de som trenger det. Det burde våre politikere ta hånd om, men hver og en av oss må også gjøre det vi kan for å spre dette til venner og bekjente!

//

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Abort, Inkludering, Livsvernprisen, Media, Menneskeverd, Seleksjon, Sortering, Uncategorized, Verdi, Vern om livet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s