Konfirmantsamling i «Schørdar’n»!

Bombadert med informasjon

11.-13. februar var mange konfirmatgrupper i og rundt Stjørdal samlet til undervisning med Menneskeverds egen ungdomskonsulent. Det ble tre fine dager med fem samlinger hvor rundt 250 konfirmanter fikk høre om menneskets uendelig verdi. Konfirmasjonstiden er en veldig viktig og spennende tid hvor ungdom blir stil overfor mange utfordringer og etiske spørsmål som de må ta stilling til etterhvert som de blir eldre. Da er det spesielt viktig hva slags informasjon som ligger til grunn for de beslutningene og valgene som må tas. Unge i dag blir hele tiden bombadert med opplysninger fra ulike medier om hvordan de skal se ut eller hva de må gjøre for å «passe inn» . Det kan være vanskelig å skille ut hva som er fakta og hva som bare er sleipe salgstriks. En ting vi alle har hørt er at «sex selger», og da kan det være lett å misforstå hva som dreier seg om produktsalg og hva som angår min seksualitet. Sex er noe man deler mellom to mennesker som elsker hverandre, men sex kan også utnyttes og føre til at man sårer den andre. At kvinnen kan bli gravid er også en fantastisk side av sex, men det er ikke alltid at timingen føles riktig. Tenk igjennom disse tingene før du bestemmer deg for at du er klar for å debutere. Når du kjenner at du er klar for sex, er du klar for å bli mamma eller pappa?

Samvittighetskvaler

Ungdom har en veldig sterk rettferdighetssans og gjennom tenårene blir de mer og mer kjent med sin indre samvittghetstemme. Den utvikler seg gradvis når vi blir utfordret på etiske spørsmål, og fungerer således som et  kompass som forteller deg når noe er rett eller galt. Det er den du skal lytte til når du står overfor vanskelige valg. Å bli gravid som tenåring kan oppleves som at hele den verden du kjenner raser sammen. Abort er et etisk vanskelig spørsmål som få tar lett på. Det er fordi det dreier seg om et nytt liv. Det er ingen i samfunnet vårt som ønsker seg aborter. Det er angår nemlig ikke bare kvinnen, men også det lille barnet samt legen som skal bistå i prosessen. Hvem skal avgjøre hvem som skal få leve eller ikke? Unge kvinner som står overfor et slikt vanskelig valg skal bli møtt med omsorg, respekt samt god veiledning og informasjon. Her må vi derfor jobbe for å finne en løsning som gir kvinner den helsetjenesten og informasjonen de har krav på, samtidig som at leger med samvittighetskvaler i forhold til abort skal kunne reservere seg mot å skrive under på avgjørende papirer.

Menneskeverd-kompass

Etter 21 dager i mors mage begynner det lille hjertet til fosteret å slå. Menneskeverd arbeider for å verne om de små bankende hjertene. Hvis vi ikke kjemper for menneskeverdet som en grunnleggende verdi, hva er da verdt å kjempe for? Vi trenger menneskeveredet som et kompass i samfunnet vårt. Dette kan vi oppnå dersom de unge blir trygge på sitt eget kompass og reiser seg mot urettferdighetene. Du kan være med oss og bli en livredder! Meld deg inn i Menneskeverd ved å klikke her eller sende MVUNG (under 26år) til 2160 (koster 100kr i året!).
Vi nærmer oss 10 000 stemmer for livet – vi trenger din stemme også!

compass-old11-kopi

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Abort, Besøk, Konfirmanter, Menneskeverd, Norge Rundt, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s