Klarte ikke ta abort!

Skjermbilde 2014-03-13 kl. 13.46.36

Emilie er 16 år og ble gravid med kjæresten sin, til deres store overaskelse siden de hadde blitt enige om å bruke prevensjon. Men til tross for at hun var ung, og mange nok mente det var lurt å ta abort, klarte hun ikke det:

– Det ble jo helt feil. Jeg følte selv at jeg ikke ville ha taklet det ordentlig om jeg skulle tatt abort, fordi det hadde blitt så tungt. Og så begynte jeg å tenke litt sånn «tenk om mamma hadde tatt abort med meg», da hadde ikke jeg sittet her i dag, sier hun til NRK.

Se intervju med Emilie her.

dbPgh40JSExl4JaiOZ75mQGMDin4lIk7vgukOLzBiKoA

Da Emilie oppdaget at hun var gravid søkte hun veiledning hos Amathea. Det er en landsdekkende helsetjeneste som tilbyr gratis hjelp til de som har blitt uplanlagt gravide, som i Emilies tilfelle. Visjonen deres er å styrke kvinner til å gjøre egne valg, skriver de på sin hjemmeside.

– Vi bruker tiden på å snakke med jenta, hun er tross alt i en viktig valgsituasjon, og det er ikke et valg som blir tatt på en time, sier direktør og sykepleier i Amathea, Hildegunn Bomnes.

Jentene får mulighet til en samtaletime, hvor de får muligheten til å sette ord på sine egne tanker og følelser i den situasjonen de sitter i.

Men Emilie er også glad for at hun har moren sin der som støtter henne på det valget hun tok selv om å beholde barnet. Moren fikk henne til å tenke nøye gjennom konsekvensene: – Det er et valg som gir deg store konsekvenser uansett hva du velger å gjøre, hadde moren sagt.

//

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Abort, Media, Uncategorized, Verdi

2 responses to “Klarte ikke ta abort!

  1. Tilbaketråkk: - Jeg er ung mor, ikke hore! | Menneskeverd Ung

  2. Tilbaketråkk: En bitteliten skapning | Menneskeverd Ung

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s