Russ med navigasjon for livet!

Russ i Kragerø

«Klar for navigering» var temaet på årets solfylte russetreff i Kragerø. Menneskeverds ungdomskonsulent underviste de rødkledde ungdommene om livets start og deltok i panelsamtale om seksualitet og selvbilde.

Tekst: Maria Victoria Kjølstad Aanje. Foto: Haakon Sundbø og Matias Fosso.

Engasjerte russ
Den siste helgen i april arrangerte Skjærgårds og Kristenrussen treff i Kragerø. I tillegg til russeparade, talentiade og gode konserter, var de 700 ungdommene fra hele landet samlet på en felles arena for å diskutere etisk vanskelige spørsmål. Helene Pederstad, som jobber som ungdomskonsulent i Menneskeverd, fikk holde seminar for russen der hun tok opp abortspørsmålet. Det var helt smekk fullt på seminaret hennes. Noen satt på bord og sofakanter, mens andre hadde sikret seg et bedre sete.

– Jeg delte av min kunnskap om hva abort er, hvorfor kvinner velger abort og hvilke konsekvenser dette kan ha for dem, sier Pederstad. Hun ser hvor viktig det er å bevisstgjøre unge mennesker på menneskets verdi og samtidig peke på hvilke utfordringer som er knyttet til termen menneskeverd. – Jeg fikk tilbakemelding fra de som møtte opp om at undervisningen var relevant og at det var flere ting de ikke visste fra før av, sier ungdomskonsulenten.

– Hva var det de ikke visste fra før av?

– Det var mange som ikke var klar over hvor utbredt abort er i Norge. I tillegg blir mange overrasket over at hjertet til barnet i mors mage slår etter bare 21 dager. Slike opplysninger bevisstgjør dem på hvor avansert menneskelivet er fra begynnelsen, sier hun.

En viktig målgruppe
Pederstad tror russen er en viktig målgruppe.  – Det er i den alderen mange velger retning i livet. Noen kommer til å velge yrker der de nettopp møter kvinner i sårbare situasjoner eller må ta stilling til etisk vanskelige spørsmål knyttet til menneskelivet, sier hun. Ungdomskonsulenten mener det hører til sjeldenhetene at man har tilgang til å snakke til akkurat denne gruppen unge mennesker. – Det er et privilegium å få lov til å gi disse ungdommene informasjon og bidra til å skape gode holdninger til menneskeverdet, sier Pederstad.

Kunnskap først!
Hun ønsker å få frem hvor viktig det er med kunnskap. – Ofte kan det være vanskelig for unge å skille mellom hva som er sant og hva som ikke er det. Som ungdomskonsulent er jeg opptatt av at ungdom skal få riktig og sann informasjon, slik at de kan ta et godt og informert valg de kan leve med resten av livet, konkluderer Menneskeverds ungdomskonsulent. Etter en slik helg kan hun fastslå en ting for sikkert: Unge mennesker er sultne på kunnskap.
 
Tre russ i Kragerø

Tekst og foto: Tina Rensel

Christine Sivert Ragnhild

 

 

 

 

Christine           Sivert                   Ragnhild

Hva satt du igjen med etter dette seminaret?

1.      Ragnhild Hungnes – 18 år.
– Flere argumenter og inspirasjon til å jobbe mot abort.
2.      Christine Andreassen – 19 år
– Hva et menneske faktisk er verdt.
3.      Sivert R. Vatnedal – 19 år
– Det var veldig interessant å vite hva som skjer med fosteret. Jeg ble også overrasket over hvor mange aborter som tas i løpet av ett år.

_____________________________________

Denne reportasjen kommer i en kortere versjon i neste medlemsblad Vern om Livet i juni. Som medlem har du fordel av å få dette bladet rett i posten og kan lese flere spennende saker som angår menneskeverdet, kanskje mens du nyter juni-sola eller inne rundt frokostbordet. Er du ikke medlem enda kan du klikke her og joine 10 000 andre i å være en stemme for livet!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Abort, Media, Menneskeverd, Norge Rundt, Uncategorized, Verdi, Vern om livet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s