Sol i Stavanger

bilde

7.-9. mai var ungdomskonsulenten på besøk i Stavanger. Første dag hadde jeg undervisning med førsteklassingene på ACTA Bibelskole. Det var en herlig og bevisst gjeng, med gode og utfordrende spørsmål og 25% av elevene meldte seg inn i organisasjonen etter timen. Det kan du gjøre her om du ønsker å støtte vårt arbeid og bidra til at jeg kan reise rundt til enda flere skoler å undervise om menneskeverd, grensesetting vedrørende sex og etiske dilemmaer knyttet til graviditet og livets start.

På torsdagen var jeg så heldig å få besøke en herlig gjeng ute på Jørpeland som ønsker å starte et arbeid for unge gravide kvinner. De vil være en støtte for kvinner i tøffe perioder av livet der man trenger en hjelpende hånd eller økonomisk og materielle ressurser. En nylig satt sammen en tverrkirkelig tjeneste gruppe, som ledes av Irene Bjørkhaug, skal drive dette arbeidet framover, med god support av kirkekontoret på Jørpeland. Bor du i området og kunne tenke deg å bidra med ett eller annet eller du selv søker å få hjelp til å fullføre graviditeten, ta kontakt med Irene på irene.s.bjorkhaug@gmail.com !

Siste dag i Stavanger hadde jeg undervisning for 1. og 2. klassingene på Tryggheim internatskule på Nærbø. Det var gøy å bli litt kjent med dem, diskutere sex og grenser, avsløre noen myter og ta noen standpunkt til viktige spørsmål omkring menneskets verdi og livets start. Tilbakemeldingene fra elever og lærere tyder på at de var svært fornøyd og lærte masse denne dagen. Det fikk dem til å reflektere over vanskalige etiske problemstillinger som man kanskje ikke alltid tenker så mye over før man en dag plutselig står overfor et valg men kanskje ikke hadde behøvd å måtte ta.

En av lærerne ved Tryggheim fortalte at Menneskeverds tidligere ungdomskonsulent hadde vært på besøk for fire år siden og undervist ungdomstrinnet. En av elevene fortalte etter denne undervisningstimen at dette var kjempeviktig informasjon som hun gjerne skulle ha hørt for lenge siden. I dag er denne jenta gravid og venter et barn som hun har bestemt seg for å bære fram, selv om andre måtte mene at hun er for ung. Det er grunn til å tro at den informasjonen hun fikk på ungdomsskolen har bidratt til et informert og veloverveid valg, samt mot til å bære fram det spirende livet i magen. Nå gleder hun seg til å bli mamma for første gang!

Her kan du se et barn i magen 19 uker gammel! Fosteret har allerede begynt å bevege stemmebåndet på en måte som ligner snakking, og er du heldig kan du på ultralyd se barnet ditt suge på tommelen sin 🙂

Human foetus in the womb

Foto: Sciencephoto

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Besøk, Menneskeverd, Norge Rundt, Verdi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s