– Emilie fortjener blomster

Skjermbilde 2014-05-27 kl. 09.15.31Da side2 intervjuet Emilie (16) fra Gausdal som fikk nedsettende kommentarer på bloggen sin fordi hun skal bli ung mamma, var det ikke få som ønsket å oppmuntre henne og vise henne støtte. KrFU leder Emil André Erstad (22) var også en av dem som mente hun burde få blomster på døra:

– Jeg synes Emilie fortjener blomster fordi hun er en modig jente som tør å stå frem med sin historie. Hun har tatt et modig og stort valg, og er et forbilde for mange unge jenter i samme situasjon. Ingen i hennes situasjon fortjener hets og stygge kommentarer for valget de har tatt. Alle burde støtte henne og vise omsorg, sier han til Side2.

Skjermbilde 2014-05-30 kl. 09.00.07
Foto: KrFU

Selv ble Emil André pappa da han var 20 år gammel, litt tidligere enn han hadde planlagt. Han opplever også å få et «annet blikk» når han forteller andre at han har en sønn på to år:

– Når vi sier at vi er foreldre, så ser mange på meg med et annet blikk. Som om jeg er en annen person enn den de først snakket med. Da må vi ofte forklare at man helt fint kan være student, ungdomspolitiker, ungdom og alt det som medfølger selv om man er foreldre. Man er ikke hundre prosent etablert bare fordi man er blitt forelder.

Utsettes for abortpress

Ungdomspolitikeren mener permisjonsordningen slik den er i dag er for dårlige og at den gjør det vanskelig for unge jenter å bli mødre. Det mener han fører til et sterkt abortpres og det kan bli tøft å velge å beholde barnet.

– Som samfunn må vi gjøre en helomvending i måten vi tenker om unge jenter som får barn. Det kan ikke være sånn at det bare er akseptabelt å få barn når man er ferdig med studiene og alt er på stell. Da blir det mange som ikke passer inn. Derfor må vi legge om støtteordningene. I dag belønnes mødre kolossalt for å ha vært yrkesaktive før de får barn, og får utbetalt nesten full lønn i permisjonstiden. Mens de som ikke har jobbet får 37 000 kroner i en engangsutbetaling. Det er usosialt, urettferdig og rammer kvinner og jenter i en veldig sårbar situasjon, forteller Emil André.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Abort, Media, Verdi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s