Færre aborter blant tenåringer!

I sommer fikk vi en positiv melding! En undersøkelse fra Folkehelseinstituttet viser historisk lave aborttall blant norske jenter i aldersgruppen 15 til 19 år, skriver Dagsavisen.

Undervisning.M&Etikk.Helene
Foto: Menneskeverds eget undervisningsmateriell (iStock).

Antall aborter blant norske tenåringsjenter har sunket kraftig de siste 30 årene. I 2013 var det utført rundt 10 aborter per 1000 kvinner i denne aldersgruppen. Det er det laveste tallet siden abortregisteret ble opprettet i 1979, viser rapporten.

Årsaken til at aborttallet har gått jevnt nedover de siste årene har nok en sammensatt forklaring, men flere mener at det kan kobles mot tilgangen på og informasjon om prevensjon, samt at helsesøster kan skrive ut p-piller. Samtidig viser statistikken at seksuell debutalder blant unge har gått opp, særlig i Oslo. På landsbasis ligger gjennomsnittlig debutalder nå på rundt 17 år for jenter og 18 år for gutter. Det kan tyde på at unge i dag har mer kunnskap om sex, som er en av årsakene til at unge utsetter sin debut lengre.

Menneskeverd har også sett hva undervisning og opplysning gjør med holdningene unge jenter og gutter har til sex, abort og menneskets verdi, og er ikke tvil om at dette har en sammenheng med de lave aborttallene og seinere debutalder blant ungdom. I år utvider derfor Menneskeverd sin stab med enda en ung dame som vil reiser rundt i Norge og undervise ungdommer fra 8.trinn og oppover, samt konfirmant- og ungdomsarbeid. Ønsker du undervisning fra oss, ta kontakt med ungdomskonsulenten på helene@menneskeverd.no !

Din kunnskap kan redde liv!

 

Reklamer

1 kommentar

12/08/2014 · 07:59

One response to “Færre aborter blant tenåringer!

  1. Johnk14

    Thank you for the sensible critique. Me &amp my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there. eddececfakca

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s