Intervju i avisen KS

IMG_20140801_173519

Foto: Fra seminar under UngLandsmøte i Stavanger 1.august 2014.

Da Menneskeverd kjørte en nettannonse i Vårt Land i sommer var det flere som plukket opp saken og ville gjøre et intervju med Ungdomskonsulenten. Et utdrag fra intervjuet i KS kan du lese her:

Helene Pederstad (24) i Menneskeverd erfarer at kunnskap endrer holdninger rundt tabubelagte temaer.

 

– Du reiser rundt i Norge og underviser ungdommer på ungdomsskoler, videregående skoler, folkehøyskoler og konfirmantgrupper om menneskeverd, etikk, sex, abort og sortering av ufødt liv. Hvorfor?

– Målet er å opplyse ungdom ved å gi kunnskap om svært tabubelagte temaer, og å skape gode holdninger som leder til gode handlinger. Det overordnede målet er å forebygge uønsket graviditet og abort blant unge.

– Hvor avgjørende er kunnskap om hva som skjer med barnet i mors mage, for å verne om menneskelivet?  

– Jeg tror kunnskap endrer holdninger. Mange holdninger bunner i mangel på kunnskap. I stedet for faktabasert kunnskap, lener mange seg på at «alle andre mener eller gjør det», de følger bare strømmen. En vanlig tanke vi støter på hos ungdom når det gjelder abort, er for eksempel at «det er ikke så farlig om jeg blir gravid, fordi jeg kan bare ta abort». Men når de får kunnskap om fosterets utvikling og at hjertet begynner å slå allerede 21 dager etter befruktning, bidrar det ofte til endrede holdninger og en forståelse for at menneskelivet har verdi helt fra befruktningsøyeblikket.

– En ung jente skrev på bloggen sin at hun pleide å ha holdningen nevnt ovenfor, men undervisningen vår hadde endret hennes ståsted totalt. Hun kunne nå aldri tatt abort, uansett om barnet har Downs eller ikke. Hun forsto at alle mennesker har en verdi og rett til å leve. Når vi ser slike resultater, vet vi at arbeidet vårt nytter.

Resten av intervjuet står i papirutgaven av avisen 04.juli 2014.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Abort, Menneskeverd, Norge Rundt, Sortering

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s